注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

玄学纵横楼

雨潇湘,水浮萍,绝式纵横问春秋.拨羽扇,拈沽酒,任君谈笑竞风流

 
 
 

日志

 
 
关于我

玄学纵横楼楼主-飘渺军师 别号:凤影。传统文化与术数玄学研究者。微信公众号:玄学纵横楼

汇景湾楼盘风水勘察之真系吾掂档 文/鳳影  

2011-08-08 23:49:18|  分类: 风水随笔 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

前日,同老板仔一齐去睇呢个楼盘,发觉呢个盘真系吾掂档!

小区大门入口,整左两个梯形喷水池,老板仔话:“几好喔,门口有水聚财!”

售楼小姐当即擦鞋附和道:“系呀,老板你真系有水平!”

“错!呢个水池吾单止聚吾到财,反而系一个泻财局!D银左手来,右手出。”我心里念到。

呢翻说话我并冇当场讲出来,人地比钱请我,我点都要比翻少少面老板仔既!

汇景湾楼盘风水勘察之真系吾掂档 文/鳳影 - 鳳 影  - 鳳影閣

 

小区既地台比较高,又系吾聚财,大门左右两个水池泻财气,而且楼宇层数太高,孤峰独耸,真系吾掂档!汇景湾楼盘风水勘察之真系吾掂档 文/鳳影 - 鳳 影  - 鳳影閣

 

小区入面有好多个人工水池,先吾计算方位,因为方形水池,已经系无情水,真系吾掂档!

汇景湾楼盘风水勘察之真系吾掂档 文/鳳影 - 鳳 影  - 鳳影閣

 

老板仔挑选左3幢F型既单位,系仲未装修既毛坯房。

本想用手机影翻两张相,但销售小姐竟然话吾可以影相!

今时今日甘既服务态度,真系吾掂档!

吾比影就算,做翻正经野,马上开罗盘,为坐寅向申局(对面的户型相反,为申山寅向)。

吾使讲,稍微学过两下玄空既易友都知,寅山申向和申山寅向,八运都系破财又损丁之局!

再开罗盘,财位一部分虽然落在饭厅,但一部分竟然落左厕所,西北角卧室全屋最凶,而管人丁既坐山又落左厕所!

哗~又破财,又伤丁,买中呢层楼既人,吾扑街都几难,真系吾掂当!

全过程我冇讲野,只系一味摇头。

老板仔都feel到吾对路,就问我:“鳳影先生为何一言不发?”

我神色凝重甘话:“我地出去再讲!”我地两个低头私语,老板仔马上明白我既意思。

售楼小姐一个人傻更更甘企响度,但又想偷听我地讲紧咩。

说罢,老板仔话:“OK,吾该晒靓女,我地睇完,可以走啦!”

售楼小姐追问:“老板觉得点啊,满吾满意?呢个户型成212平,够晒大啦!”

老板仔答道:“乜有甘大咩?吾似喔,顶多就系170几喇~感觉都吾系好大~”,“好喇靓女,我地赶时间,走喇!”

售楼小姐见他无动于衷,就报左价格,按照建筑面积报价再打折头系九十三万几,实际面积话有180几平,但据我地目测就冇喇。

甘差既风水,仲卖到甘贵(当地属于极度贫困被扶贫市,人均收入得1300蚊鸡,饮粥水都未够),真系吾掂档!有钱都吾系甘使法噶~

我地同售楼小姐讲翻两句客气说话,连茶都费事入去饮,当即上车,绝尘而去~

  评论这张
 
阅读(123)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018